ALLES voor uw HORECA KEUKEN, RESTAURANT, CATERINGBEDRIJF... • direct leverbaar • bel ons op 072-2100190boven € 250 geen verzendkosten

Top

Contact grills

Een contact grill wordt gebruikt voor het bereiden van voedsel op een hoge temperatuur waardoor vlees of vis gelijk dichtschroeien. Dit zorgt ervoor dat vlees en vis zijn sappen behouden en het mals en sappig blijft. Denk hierbij aan het bakken van een hamburger of biefstuk, het grillen van groente en u kunt zelfs panini broodjes bereiden met een contact grill. Een contactgrill heeft een gesloten stand waarbij je ingrediënten door twee geribbelde of gladde platen ingesloten zitten. Een voordeel van een contact grill is dat het vlees, vis, groente of brood gelijk aan beide kanten gegrilld worden en de warmte goed behouden blijft.

Geribbelde of gladde platen

Er zijn contactgrills met geribbelde en met gladde oppervlakken. Het voordeel van gladde platen is dat u ook bijvoorbeeld omeletten kunt bakken. Daarnaast heeft u ook keuze uit een enkele grillplaat of dubbele grillplaten. Vaak kunt u bij contact grills met dubbele platen, beide platen onafhankelijk van elkaar verwarmen. Het voordeel van iets bakken in een contactgrill is dat het ontzettend snel klaar is, doordat het product als het ware tussen de grills geklemd wordt dringt de warmte snel door tot het hele product en is het binnen een paar minuten warm en gaar.

Schoonmaken van de contactgrill

De grillplaten van de contactgrill zijn in de meeste gevallen afneembaar waardoor u deze goed kunt reinigen. Daarnaast kunt u ook een speciale grillborstel aanschaffen, Dit is een borstel dat het materiaal van de platen niet beschadigt maar deze wel op een snelle manier volledig reinigt. Daarnaast zijn alle contactgrillen voorzien van een uitlekbak voor het overtollige vocht en vet. 

21 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

21 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren